Drømmen om opprykk

Av | juni 17, 2019
sport

Jeg følger ikke like mye med på fotball lenger som jeg gjorde i mine yngre dager, og da spesielt ikke den lokale fotballen og lagene fra der jeg er født og oppvokst. Dette er det vel flere grunner til selvfølgelig, men en av hovedgrunnene er at jeg ikke bor på plassen jeg er født og oppvokst lenger. Jeg har flyttet fra kommunen og fylket for flere år siden, så det blir noen ganger litt vanskelig å følge opp veldig mye. Men litt leser man jo her og der og ser et og annet klipp som dukker opp for eksempel på sosiale medier. Slik er det jo veldig mye enklere i dag.

Lokalt

Jeg skal ikke direkte si her først i hvert fall hvor i Norge jeg kommer fra. Men jeg skal røpe såpass at jeg kommer fra en by som har vært kjent for blant annet sitt gode fotballag. Men dessverre er det ikke helt slik i dag i 2019. Dessverre så er laget i en litt lavere divisjon og har vært det noen år allerede. Laget har så lag og god historie at det burde være å finne i den øverste divisjonen i Norge. Laget har ikke vært i Eliteserien siden 2012 sesongen og har vært nå da i flere år både i 1. divisjon og nå i 2. divisjon. Henholdsvis de divisjonene som blir kalt for Obos ligaen og Post Nord ligaen. I skrivende stund etter 13 og 14 serierunder i lagets avdeling ligger de og vipper mellom første og annenplassen på tabellen.

Post Nord ligaen

De som følger litt med på fotball har vel for lengst fattet at det er FFK jeg snakker om i hele innledningen her. Altså betyr det at jeg kommer Fredrikstad området. Og selv om jeg ikke følger laget fra minutt til minutt og får møtt frem for å se kampene på stadion lenger, så håper at hele mitt hjerte at de klarer og komme seg opp i toppdivisjonen igjen i løpet av noen få sesonger videre. De fortjener å være der oppe. Jeg vil så gjerne komme og se lokalderby mellom Sarpsborg, Moss, Halden og Fredrikstad. Altså fra alle de fire byene i Østfold.

Kun et lag

I dag er det dessverre bare et Østfold lag som er med å kjempe i Eliteserien, og det er Sarpsborg 08. FFK og de to andre lagene som jeg så vidt har nevnt spiller i Post Nord ligaen i samme avdeling. Så alle disse tre lagene kan dessverre ikke rykke opp i samme sesong, men vi kan jo drømme om at FFK gjør det først og at både Kvik Halden og Moss kommer snart etter i de påfølgende sesongene. I skrivende stund etter 13/14 serierunder er det faktisk både FFK og Kvik Halden som er med å kjempe i toppen. I tillegg er og Stjørdals Blink med blant de tre øverste. Moss ligger dessverre på nederste delen av tabellen og er ikke langt fra nedrykksplassene. La oss håpe de ikke faller videre ned og må kjempe for å holde seg i denne divisjonen. Jeg ønsker alle tre lagene Lykke til med resten av sesongen!

MFK