Fotball lavere divisjoner

Av | oktober 1, 2018

Spenningen er stor i de øverste divisjonene i norsk fotball foran sesongavslutningen.
Det er klart for semifinale i den norske cupen. Det er flere lag som er i gang med spill utover i Europa, selv om ikke alle har fått like god åpning der. Så selv om det er på slutten av sesongen så er det enda mye spenning igjen. Og det er også spenning i divisjonene under de aller beste. Jeg følger også litt med der, da det er i den divisjonen laget fra min hjemby er i denne sesongen.

PostNord divisjonen

Denne divisjonen er jo todelt. Hele 28 lag spiller i disse to avdelingene. Ett lag fra hver avdeling rykker direkte opp til Obos Ligaen, og nummer to fra begge avdelingene må spille kvalifisering om å få være med opp. Kvalifiseringen spilles også mot et lag fra Obos Ligaen slik at det er tre lag som skal kjempe om en plass i Obos Ligaen kommende sesong.  I avdeling en er det Raufoss og Fredrikstad FK som kjemper om å være best. Raufoss har et lite forsprang på to poeng når det gjenstår tre serierunder. Men Grorud og Asker kjemper også like bak disse to lagene så det er fortsatt åpent om hvem som kan stikke av med seieren.  Teoretisk så er det faktisk hele sju lag som kan vinne, selv om det er nesten umulig i praksis. I nedrykks striden er det allerede klart at Hønefoss vil rykke ned. Stabæk 2 og Nybergsund kjemper på de to plassene over Hønefoss, men det ser svakt ut for i hvert fall Stabæk 2. Nybergsund har bare to poeng frem til en «sikker» plass.

PostNord divisjonen

Avdeling 2

I denne avdelingen har Skeid et godt tak om seieren og opprykket til Obos Ligaen. Hødd er fem poeng bak i øyeblikket og har fortsatt teoretisk mulighet for å ta seieren i avdelingen. Bak disse to lagene ligger Egersund og KFUM Oslo. De er sju poeng bak ledende Skeid. Så med stor sannsynlighet blir det Skeid som rykker rett opp og Hødd som må ut i kvalifisering mot de to andre lagene i kvalifiseringen. Nederst på tabellen ligger Vard Haugesund og er allerede klare for en divisjon lavere neste sesong. På de to plassene foran kjemper Flekkerøy og Vidar som i øyeblikket ligger kun ett eneste poeng bak den første sikre plassen. På den plassen igjen er det også to lag på samme poengsum. Så her er intet avgjort enda. Det er fortsatt ni poeng som skal fordeles og den av lagene som klarer å vinne noe en eller to av sine kamper styrker sine sjanser meget sterkt.

Slik er fotballen

Slik er det altså hvert eneste år i fotball. Det kjempes om poeng i alle serierundene og ingenting er avgjort før siste kamp er spilt. Noen ganger er jo ting klart før siste serierunde selvfølgelig, men det er ofte at spenningen er til stede hele veien. Det er vel det som er litt av sjarmen med fotball. Jeg kunne også selvfølgelig ha skrevet om hvilke lag som kommer opp fra divisjonen under her, men jeg tror jeg setter min sluttstrek med dette. Følg med så kommer det kanskje en ny oppdateringer etter endt sesong