Gull, sølv og bronse i flere idretter

Av | november 24, 2018

For en helg med utrolig mye idrett vi har vært gjennom. Og det har blitt mange toppresultater for norske utøvere.
Og det har blitt resultater som nesten var ventet, selv om kampen måtte spilles – jeg tenker på cupfinalene. Og det har vært delt bronsemedalje mellom tre utøvere som kom inn på nøyaktig samme tid – målt helt ned til hundredels sekund! Aner ikke om det har skjedd noen gang tidligere men det skjedd altså nå i helgen i alpint. Wow det har vært så mye så jeg er nesten glad det er mandag i morgen og rolig på idretts fronten!

Fotball

Nesten som forventet ble LSK kvinner fotball cup mestere for damer i Norge og Rosenborg ble cupmestere for herrer. Begge to var vel store favoritter på forhånd.  LSK kvinner fotball tok sitt fjerde cupmesterskap og de har i år tatt sitt sjette seriemesterskap. Rosenborg har tatt sitt tolvte cupmesterskap og dette var tiende gangen de tok «The dobbel». De har for øvrig 26 seriemesterskap inklusive årets.

Fotball

Langrenn

Jeg har allerede beskrevet at Therese Johaug er kommet tilbake igjen og har rykket opp fra prinsesse til å se ut til å bli vinterens store skidronning. Søndagens 10 kilometer klassisk ga Gull og Bronse til Norge. Ingvild Flugstad Østberg sørget for to norske kvinner på seierspallen. Også herrene gjorde det godt i avslutningsrennet over 15 kilometer klassisk av minitouren på Lillehammer denne helgen. Der ble det gjort rent bord og det ble Gull, Sølv og Bronse til Norge. Didrik Tønseth, Sjur Røthe og Emil Iversen sto på pallen i den samme rekkefølgen som jeg nevnte de. Sjur stod altså på pallen for andre gang denne helgen. Han vant jo Gull på distansen de gikk lørdag.

Kombinert

Kombinert

I kombinert øvelsen har Norge alltid vært ganske gode. Men de siste årene har det liksom manglet den store eneren! Men denne helgen har vi absolutt hatt den største i denne idretten. Jarl Magnus Riiber har vunnet Gull, Gull og Gull – han har vunnet alle de tre øvelsene som ble arrangert på Lillehammer denne helgen. Han har vært best i alt! Før denne helgen hadde han kun en enslig verdenscup seier – nå har han fire seiere. I søndagens øvelse sørget også Jørgen Graabak for at det ble dobbelt norsk ved å ta Sølv plassen.

Alpint

Super G øvelsen på lørdag i Beaver Creek ble litt spesiell. Hele fem utøvere måtte opp på seierspallen. Det var nemlig hele tre utøvere på samme tiden som delte tredjeplassen, og to av de var norske. Både Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde var to av de tre som delte Bronse plassen. Og nettopp Bronse hadde Aksel tatt i utfor dagen før også. I storslalåm ble det kun fjerdeplass til Henrik Kristoffersen. Men i Lake Louise i Canada ble det Sølv til Ragnhild Mowinckle i Super G for damene.

Hopp

Hopp gutta har slitt litt i sesong starten denne sesongen. Det har ikke gått som håpet og de fikk en av gutta disket i sesongåpningen. Men nå i helgen kom det første Gullet og et Sølv ble det også. Johann André Forfang gikk til topps i russiske Nizjnij Tagil lørdag og endte på andreplassen søndag.