Kanskje årets største sportshelg

Av | november 4, 2018

Kanskje årets største sportshelg

For en weekend med sport dette er og kommer til å bli. Helgen er ikke mer enn halvveis omtrent når jeg setter meg ned for å skrive dette. Men sporten startet allerede torsdag aften med en spennende fotball kamp i Europa League. Og videre i helgen er det mer fotball med cup finaler i fleng, det er langrenn på Lillehammer, kombinert på Lillehammer, hopp fra Russland, Europa mesterskap i håndball for damer og alpint fra USA. Mulig jeg har glemt noe også – det er jo så mye som skjer at det er totalt umulig å få med seg alt. Selv om det er fristende å sette seg foran TV hele helgen, så sier det seg nesten selv at det er umulig.

Fotball

Som sagt så er dette en stor helg i fotballen i Norge. Det skal spilles cup finaler for både damer og for herrer. For damene er det LSK damer som skal opp mot Sandviken og for herrer er det Rosenborg mot Strømsgodset. Begge kampene blir garantert superspennende! Det skal også spille cup finaler i mange aldersbestemte klasser. Så er du glad i norsk fotball så har du en av de største helgene i året denne helgen. Og allerede på torsdag kunne vi følge en spennende kamp i Europa League. Sarpsborg 08 fikk besøk av tyrkiske Besiktas hjemme i Sarpsborg. Dersom de vant denne kampen ville de gå i ledelsen i gruppen og ha utrolig gode muligheter for avansement til sluttspillet. Og for en kamp vi fikk. I løpet av første spilleminutt fikk sarpingene inn den første scoringen, og allerede før det var gått seks minutter så stod det 2-0. En helt usannsynlig god åpning for Sarpsborg. Men dessverre så innhentet tyrkerne denne ledelsen igjen og bare få minutter før slutt så scoret de sitt seiersmål. Meget synd – jeg hadde håpet at sarpingene skulle klare dette – i hvert fall uavgjort og ha et greit utgangspunkt videre. Men med dette tapet så sank de på gruppe tabellen og ligger nå på siste plass i gruppen. Malmø og Genk spilt forøvrig uavgjort i samme gruppen.

Håndball

Håndball EM er i gang i Frankrike, og Norge er tittelforsvarer. Det er i dag, lørdag, at mesterskapet starter for Norges del. Som alltid blir det spennende å følge damene i mesterskapet, men denne gangen er de uten et par av de aller største stjernene sine. Nora Mørk har jo vært ute en periode allerede, og i oppkjøringen så skadet Amanda Kurtovic seg stygt og må også stå over EM. Første kamp er mot Tyskland og starter bare om en liten stund når jeg sitter her med denne artikkelen.

Håndball

Av vinteridrett så er så godt som alle disipliner i aksjon i helgen tror jeg. De jeg ikke har fått fulgt noe med på enda er skiskytterne våre. Men det skal jeg oppdatere meg på og komme tilbake med dersom det er noe bra å skrive om. Men jeg må dele opp dette her i flere artikler for det blir for mye å ta i en sleng dette her. Det skjer jo bare så utrolig mye i denne helgen.