Legenden blir bare enda større nå?

Av | desember 25, 2018

På tross av all vinteridrett som ruller i times vis over TV skjermene hver eneste uke nå på denne tiden av året, så er det en annen sports begivenhet som har fått store oppslag i massemedia.

Manchester United

Like før julehøytiden ble ringt inn kom meldingen om at selveste Manchester United hadde avsatt sin trener José Mourinho og trengte umiddelbart en erstatter. Flere var oppe til høy diskusjon i massemedia, men det var nordmannen Ole Gunnar Solskjær som til slutt trakk det lengste strået og ble ansatt på midlertidig kontrakt for å lede det engelske storlaget. Nå endelig var Ole Gunnar tilbake der han slo gjennom som fotball legende og skulle få sin debut som trener for dem.

Ole Gunnar Solskjær

Her kunne jeg selvfølgelig ha ramset opp alt Ole Gunnar har vært med på og alle kampene han har spilt for forskjellige lag. Så veldig mange lag er det ikke da forresten. Men det var selvfølgelig i Manchester United at han skapte seg et stort navn internasjonalt. Han var da allerede godt kjent i Norge, men etter hans bragder med scoringer i Mesterligafinalen i 1999 mot Bayern München ble hans navn virkelig verdenskjent. Der han scoret på overtid og sikret seieren for Manchester United i den finalen.Totalt ble det 366 kamper for Ole i Manu drakten. Men hele 150 av dem var han på reservebenken. Og totalt scoret han 126 mål i løpet av alle disse kampene. Også for dette kommer han meget høyt opp på all time listen historisk over målscorere for Manchester United. I August 2007 spilte han sin siste kamp på toppnivå. Da hadde han operert sitt kne så mange ganger at det var helsen som stoppet ham. 1 år senere ble det arrangert en kamp til hans ære på Manchester Uniteds stadion – Old Trafford. Til denne kampen kom det nesten 70 tusen tilskuere for å hylle Ole Gunnar. Man regner med at rundt 10 tusen av disse var norske.

Ole Gunnar Solskjær

Trener

Trenerkarrieren start allerede direkte etter at han la opp som fotball spiller nettopp i Manchester United. Han fikk en jobb der som trener for reservelaget. Der var han fra 2008 til 2010. Deretter bare det hjem til Norge igjen og til Molde – der var han fra 2010 til 2014. Så et nytt kort opphold på fotball øya som ikke gikk så bra i Cardiff. Der ble han avsatt, men samme sesong vendte han hjem til sin moderklubb Clausenengen og trente der et av ungdomslagene deres. Så ble det Molde igjen i 2015 og der har han vært helt frem til han på tampen av 2018 ble headhuntet til Manchester United sitt A lag med midlertidig engasjement ut sesongen der. Hva som skjer videre er det per i dag ingen som vet enda.  Mulig han skal hjem til Molde igjen eller om han får fast jobb som trener for Manu.  Så langt når dette skrives så har han allerede ledet laget i seks kamper og vunnet alle kampene. Det har ikke skjedd på veldig lang tid med en ny trener i Manchester United, så han er i ferd med å skrive seg inn i deres historiebøker igjen – men denne gangen altså som trener.