Litt sport

Av | august 16, 2018

Sport ja – det er jo mye som skjer hele året i sportens verden. I dag når jeg sitter og skriver dette er det bare en dag igjen til årets verdensmesterskapsøvelse i landeveisritt for menn.
En øvelse som Norge har vunnet en gang tidligere, men dessverre så tviler jeg på at det kan skje for andre gang i år. Til det er løypen for hard, men man vet aldri i sykling! Årets VM går i området rundt Innsbruck i Østerrike. Samt at det selvfølgelig skjer mye fotball nesten sagt hver dag på denne tiden av året.

VM

Årets løype i landeveisrittet for menn i Verdens mesterskapet er såpass hard at vår største stjerne i sykkelsporten takket nei til deltakelse på det norske laget. Løypen var rett og slett for hard for ham slik at han så ingen mulighet for å få et godt resultat. Dermed takket Alexander Kristoff like gjerne nei takk for at heller noen av de yngre rytterne skulle få prøve seg. Her er et bilde av løypeprofilen for de som forstår seg på å lese slikt. Men skulle ikke være så vanskelig å se og forstå at det dreier seg om ganske mange topper som skal klatres over.Årets lag består av seks norske ryttere. Fire World Tour ryttere og 2 kontinentale ryttere. Herlig å se at det er plass til noen av de som kjører en divisjon under de aller beste også. De som skal sykle i den norske drakten når startskuddet går er; Edvald Boasson Hagen, Vegard Stake Laengen, Markus Hoelgaard, Odd Christian Eiking, Carl Fredrik Hagen og Sven Erik Bystrøm.

VM

Den som skal styre laget som kaptein er Edvald. Men det gjenstår jo å se hvem som har den beste dagen når de kommer i gang og klatringer starter for fullt. For de som er litt mer kjent i Østerrike, så går løypen fra Kufstein og til Innsbruck. Løypen er på 265 kilometer, men de første 5,6 kilometerne er nøytral sone. Det skal klatres hele 4670 meter i løpet av rittet. Og rittet er gjort ganske publikumsvennlig med at de skal kjøre flere runder inne i Innsbruck før målgang.

Damer

Selvfølgelig er det VM for damene også på samme sted. Damene sykler nå mens jeg sitter her og skriver. De har ikke mer enn nettopp startet, så å si noe om utfallet er foreløpig helt umulig. Det norske laget består av Katrine Aalerud, Stine Borgli, Ingrid Lorvik, Susanne Andersen og Vita Heine. For damene er det Katrine Aalerud som har en rolle som kaptein og som er ventet å være med lengst. Litt spennende er det selvfølgelig siden hun har vært en del skadet tidligere i år. Men hvor høyt opp på resultatlistene hun kan komme er veldig vanskelig å forutsi.

Damer

Uansett hvordan det går så håper vi i hvert fall på noen gode resultater både fra damene og fra herrene. Lykke til – jeg gleder meg til å følge begge rittene. Som sagt tidligere så kan alt skje i sykling. Flere av gutta våre har vist tidligere at de holder et meget høyt nivå når de har «dagen