Mye sports oppdateringer

Av | desember 4, 2018

For en herlig tid vi er inne i nå om dagen for oss som er glad i følge med på forskjellige sporter. Tenker da selvfølgelig på vintersporter.
Og Norge er i toppen på det aller meste og det er flere nye utøvere som har meget gledelig resultater. Men det er jo noe annen sport som skjer også som ikke er vintersport. Håndball EM for damer ruller jo for full nå i ukene før jul. Det er EM i terrengløp i Holland. Det har vært en stor boksekamp igjen for vår bokse dronning i USA. Ja det er virkelig mye som skjer.

Mye sports oppdateringer

Boksing

I helgen tok den norske bokse dronningen Cecilia Brækhus sin 35 strake seier i sin karriere. Denne gangen var det den Polsk-Amerikanske Aleksandra Magdziak Lopes som fikk smake på hennes krefter gjennom boksehanskene. Kampen var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne, men kampen gikk tiden ut og ble avgjort på poeng. Kampen ble bokset i The Stubhub Center i Los Angeles i USA.

Terrengløp

Brødrene Ingebrigtsen kan mer enn bare å løpe på bane. Nå i helgen har de tre løper essene våre vært med i terrengløp EM i Tilburg i Holland. Og det gikk vel som forventet. Det ble seier i begge de klassene noen av de deltok. Det var klassene U20 og senior. Jakob vant den yngste klassen og bror Filip vant senior  klassen. Henrik deltok også, men endte litt etter sin bror.  Jakob ble også historisk med denne seieren da han som første utøver med tredobbelt seier i juniorklassen – altså vunnet junior klassen tre år på rad. En annen meget sterk innsats stod Simen Halle Haugen for som endte på femteplassen i juniorklassen bare få sekunder etter Jakob. Norge vant også lagkonkurransen med disse to sterke resultatene fra Simen og Jakob med to poeng foran Storbritannia. Sistemann på det norske laget som da fikk denne gullmedaljen var Håkon Stavik.

Fotball

Trekningen for VM for damer har blitt trukket. VM skal spilles i Frankrike til sommeren. Norge havnet i en tøff gruppe med både vertslandet og de beste nasjonene fra sine forhåndsgrupperinger. Gruppe A er da Frankrike, Norge, Nigeria og Sør-Korea. Men Norge slapp unna å møte vertsnasjonen i åpningskampen som den Norske landslagssjefen Martin Sjögren ønsker å unngå. Men det blir vel da Frankrike i kamp nummer to. Norge skal åpne mot Nigeria. Selve VM starter 7. juni 2019.

Fotball i Norge

Av annen fotball så avgjøres nå hvem som skal få spille i Eliteserien neste år. Skal Stabæk få fortsette å spille i Eliteserien eller skal Aalesund rykke opp og spille i Eliteserien. Tapende lag skal da spille i divisjonen under. Og Stabæk leder denne utfordringen etter seier i første møte lagene imellom. Og lagene spilte uavgjort nå i helgen, og dermed er det Stabæk som beholder plassen i Eliteserien.

Fotball i Norge

Fotball i Europa

Og ute i Europa ruller fotballen som normalt, men det får bli en annen artikkel senere hvor jeg snakker litt mer om den fotballen.

Vinteridretten

All vinteridretten og alt hva Norge har fått til der må også komme i neste artikkel. Det har en merkelig tendens til å bli lange artikkel nå jeg først setter meg ned og begynner å skrive om sport.