Natur, TV, Sport og sport

Av | august 29, 2018

En herlig dag med en lang rusletur i skog og mark. Nå er det middag og tid for å slappe av. I dag blir det mye sport på TV som er på programmet. Første skal jeg se siste delen av verdensmesterskapet i sykling – landeveisritt for herrer elite.
Så er det Håndballkamp i Golden League for damene som skal møte sin hoved rival Danmark i dag. Lokalt er det fotballkamp også og det er en viktig kamp – ok da jeg skal avsløre at det er FFK som ligger litt nedover i divisjonene nå. Men det jobbes for å få laget tilbake oppover i divisjonene igjen.

VM sykling

Dagens VM sykling startet allerede veldig tidlig i formiddag, så jeg så åpningen før jeg gikk ut en tur. Vegard Stake Laengen kom med i et brudd som til slutt ble på 11 mann. Et såpass stort brudd kan nå langt, men det er en hard løype og veldig langt til mål.

Ut i naturen

Jeg er egentlig en som trives veldig godt inne mellom husets fire vegger. Så av og til må jeg bare ta meg selv «i nakken» og komme meg ut. I dag ble det en spasertur fra der jeg bor og oppover mot skogen ikke langt herifra. Jeg tok en liten tur innover i skogen også, men ikke alt for lang den turen. Jeg knipset noen bilder her og der, men ingenting å vise frem. Ikke noen gode motiver som dukket opp på min tur denne søndagen. Vel hjemme igjen ble det som nevnt mat og mer TV.

Sport på TV

VM i sykling var fortsatt i full gang når jeg kom tilbake fra turen min. De gutta jobber virkelig i årets VM løype. Over 250 kilometer lang og over 4500 høydemeter skal de klatre seg over før de er i mål. Vegard Stake Laengen gjorde en fantastisk jobb i bruddet og til slutt var det kun ham og en danske igjen av de totalt 11 som var i bruddet fra starten. Men de ble også innhentet noen kilometer før de skulle inn i den siste monsterbakken. Bratteste stigningen der var på 28%! DET er bratt å sykle opp kan jeg love. Til sist ble det spansk seier i årets VM i landeveisritt. Alejandro Valverde klarte det han har forsøkt på i så mange år. Seks VM medaljer har han fra tidligere, men ingen gull medalje. NÅ har han det også.

Håndball

Norge spiller håndballkamp mot Danmark i den siste kampen i Golden League i Århus i Danmark. De slår Danmark med fem mål og vinner turneringen. To seiere og en uavgjort. Frankrike klarte uavgjort mens Polen og Danmark fikk smake de norske damenes krefter.

Fotball

Det er Eliteseriespill nå i kveld, samt at det spilles kamper i PostNord-ligaen avd 1 hvor FFK møter Elverum. Klarer de å vinne denne kampen så overtar de ledelsen på tabellen foran Raufoss som tidligere i dag tapte sin kamp litt overraskende.

Fotball

Jeg håper jo at FFK skal klare å komme seg opp en divisjon foran neste sesong. Det mener jeg de har fortjent