Norsk fotball

Av | september 10, 2018

Det drar seg til i serien i den norske fotballen. I flere divisjoner er det hard kamp om de plassene som gir opprykk, og hard kamp for å unngå nedrykk.
Ikke i noen av divisjonene Eliteserien, Obosligaen eller avdeling 1 og 2 i PostNord divisjonene er det noen som allerede nå har vunnet serien. Det er noen lag som utpeker seg klart, men ingen er enda 100 % sikker på sin plassering. Selv i nedrykk striden i alle disse divisjonene er ingen ting helt avklart, men det er vel lag her som er så godt som rykket ned.

Eliteserien

Her er det et av lagene som nesten alltid er i toppen som leder når det gjenstår kun få serieomganger. Rosenborg Ball Klubb har ganske mange sesonger vunnet den norske serien de senere årene. Hele 11 ganger siden år 2000 har de vært best i den norske serien, samt fire år av de manglende årene har de vært nest best eller på tredjeplass. Altså er det kun fire av de siste 19 sesongene som RBK ikke har vært i topp tre i norsk fotball. Tre ganger har de klart å vinne både serien og cupen og i 2013 kom de på annen plass både i serien og i cupen. Det året var det var det Strømsgodset som vant serien og Molde som vant den norske cupen. Vinner RBK årets serie så er det altså det 12 mesterskapet av 19 mulige og deres 26 mesterskap totalt. Og Rosenborg er fortsatt med i årets cup også som har kommet frem til å skulle spille semifinaler når jeg sitter og skriver denne artikkelen.

Eliteserien

Cupen

Rosenborg skal møte Start i Trondheim, og Strømsgodset skal møte regjerende mester Lillestrøm. Av disse fire lagene er det kun Start som ikke har vunnet cupen tidligere. De har vært i finalen hele seks ganger, men aldri klart å vinne.

RBK er best med 11 cupmesterskap, mens Lillestrøm har vunnet seks ganger og Strømsgodset har vunnet fem ganger. Men i 2018 er fortsatt alt mulig.

Tabellen

RBK leder som sagt årets serie når jeg skriver denne artikkelen. De leder med fire poeng på Brann, og enda tre poeng på Molde. Og det er enda 15 poeng som gjenstår å kjempe om. Så alt er mulig, selv om det ligger an til at trønderlaget skal stikke av med årets serietittel. I andre enden av tabellen kjemper Sandefjord helt nederst og er vel så godt som klare for nedrykk. De har åtte poeng frem til Stabæk og ti poeng frem til Start som ligger på de nærmeste plassene foran.

Obos ligaen

Her er det to lag som kjemper side om side om å være best i Obos Ligaen. Aalesund og Mjøndalen har begge 53 poeng når det gjenstår fire serierunder. Viking ligger på tredjeplass fire poeng bag de to lagene i tet.

Obos ligaen

I bunnstriden er Levanger så godt som rykket ned, mens Florø og Notodden kjemper hardt på kvalifiserings plassene for nedrykk til divisjonen under. Åsane og Strømmen ligger fire og seks poeng over nedryknings streken og har nå gode muligheter for å klare å beholde plassen i denne divisjonen også neste sesong.