Sport mot vinter

Av | oktober 12, 2018

Nå ble det veldig mye sport og fotball i et par av de siste artiklene her. Men jeg kommer til å fortsette med litt mer sport, men jeg kommer til å vri det litt mer i retning av den sesongen som står foran oss nemlig vintersesongen.
Norges iskrigere er jo i full gang med årets sesong allerede. Når jeg sitter og skriver her nå så har de spilt ti serierunder. Og det kommer stadig mer og mer nyheter i massemedia om vintersporten som står for døra. Jeg tenker på Ishockey som er i full gang og jeg tenker på skisporten som skal komme i gang etter hvert

Ishockey

Etter ti serierunder har Vålerenga tatt ledelsen i Get Ligaen som er navnet på den øverste divisjonen i norsk ishockey. Det er ingen klar ledelse de har, men de leder med to poeng på Storhamar. Ett poeng bak Storhamar igjen finner vi Sparta Sarpsborg. Nederst på tabellen har Manglerud bare sju poeng så langt etter ni kamper. Foran dem finner vi på nest sisteplassen Ringerike Panthers og foran dem igjen Stjernen. Mellom Stjernen og Manglerud er det bare tre poeng, og Manglerud har en kamp mindre spilt enn de andre lagene.

Get Ligaen

Get Ligaen i Norge I år består kun av ni lag etter at Kongsvinger ikke spiller. Det betyr jo igjen at det blir fem kampen mindre denne sesongen – altså totalt blir det 40 kamper.

Get Ligaen har ikke alltid hatt dette navnet. Det navnet fikk de først i 04 /05 sesongen. Eller det var faktisk UPC ligaen frem til selskapet som da er seriens hovedsponsor byttet navn i 2006. Tidligere navn på serien har også vært 1. divisjon og Eliteserien.

Naboen

Svenska hockey ligan er mye større og bedre enn den norske. Det har den alltid vært. Og de har flere lag i sin serie – og det er mange norske spillere som søker til svenske lag for å utvikle seg. De er totalt 12 lag i serien og de spiller 55 kamper i en sesong. Svenskene har alltid hatt mange flere spillere også i NHL i Amerika som er den største hockey serien i verden. Og det er der de store pengene finnes å tjene dersom du er riktig god til å spille ishockey. I Allsvenskan i Sverige er det 14 lag og det er det samme som annen divisjonen.

Langrenn

Det nærmer seg at det blir mange timer foran TV skjermen med langrenn for oss sofa slitere. Men enn så lenge så er det mest saker i massemedia om utøverne på rulleski. Men det begynner å nærme seg selv om det enda er noen uker igjen. Sesongstarten går vel i Ruka i Kuusamo i Finland. Der går starten siste helgen i november. Helgen før er det nasjonal åpning på Beitostølen og helgen etter Finland er det Lillehammer som står på programmet. Og etter Lillehammer kommer verdenscup sirkuset også til Beitostølen. Begge de to norske plassene vil være en god anledning for de norske utøverne å vise seg frem for å sikre sine plasser videre utover i sesongen. Jeg gleder meg til de kommer i gang – jeg liker vintersport på TV selv om jeg ikke er noe glad i vinteren selv.

Langrenn