Sport og diskusjoner

Av | desember 20, 2018

Vinteren er over oss for lengst og det betyr selvfølgelig at alt av vintersport er i full gang. Noen store gleder, noe store skuffelser og mye som forventet.

Sport og diskusjoner

Slik er det vel nesten alltid i sport. Og på de øverste nivåene finnes det alltid ting som skal diskuteres av både større og mindre detaljer. Når man er i søkelyset på den måten de store stjernene våre er så er de jo enkle temaer og diskutere i alt de foretar seg. Og bare det når en av de store stjernene foretar en prioritering som allmennheten ikke hadde forventet, ja da blir det store diskusjoner rundt det!

Tour de Ski

De aller fleste kjenner til Tour de Ski nå. Det har jo etter hvert blitt et tradisjonelt arrangement som starter mellom jul og nyttår hvert år. Touren strekker seg historisk nå tilbake til sesongen 2006 / 2007 hvor den første gangen ble arrangert. Den blir sett på som et av de viktigste arrangementene i løpet av sesongen for og av mange utøvere. Men etter hvert så har diskusjonen startet om hvordan utøverne benytter denne touren. Touren inneholder jo, som kanskje kjent for de fleste, renn av ulike variasjoner. Sprinter, fellesstarter, jaktstarter, enkelt starter og selvfølgelig denne berømte monster bakken siste dagen.

Noen utøvere gir seg allerede etter å ha deltatt i bare de innledende sprintøvelsene og kanskje det korteste distanse rennet. De starter altså touren uten noen intensjon om å fullføre. Er dette riktig eller ikke er jo da blitt den store diskusjonen? Selv de som etter de innledende rennene har vært helt i teten sammenlagt har jo snakket om å «stå av» touren. Og det har også skjedd i flere sammenhenger.

Frivillig

Jeg forstår selvfølgelig at ikke alle rennene i denne spesielle Touren passer like godt for alle utøvere. Det er jo de som har sine spesialiteter i form av sprint og distanse, bare for å dele de opp i de to hoved delene. Og noen elsker klatring bedre enn andre igjen og ja det er flere slike individuelle varianter. Men at du skal «hoppe av» en slik tour dersom du er i ledelsen eller helt i teten blir liksom ganske feil. Da synes jeg det blir litt for kynisk. En utøver bør jo kunne handtere flere typer renn enn de man er spesialisert til.

Frivillig

Kanskje det er på tide med litt endringer i reglene? Burde være en ganske enkel sak å få til. For eksempel så enkelt at skal man innkassere verdenscup poengene for noen av rennene, så blir de kun godskrevet deg ved fullføring av hele touren. Dette blir kanskje veldig hardt, men dersom de skal oppretthold publikums interessen for dette arrangementet, og kanskje like mye interessen fra sponsorer så er de nødt til å foreta noen drastiske tak! Vi får se om det skjer noen forandring for neste sesongs renn. Det burde kunne skje. De har jo allerede foretatt noen mindre endringer rundt dette med poeng, men tydeligvis ikke nok til at det «svirr litt» å gjøre slikt enkelte utøvere gjør i dag. Følg med og se hva som skjer