Topp norsk ski innsats

Av | november 15, 2018

Det er jo så mye sport denne helgen at jeg nesten blir sliten av bare å følge med og å sørge for at man får oppdatert så mye som mulig. Fotball, håndball, langrenn, kombinert, hopp, alpint og skiskyting. Og dersom man ikke er fornøyd med dette så finnes det enda mer, men dette er hva jeg klarer å følge med på. Og det meste forgår både på dame og herresiden. Det er vel kun håndballen som kun er dameidrett.

Opprykk

Håndball

Siden jeg skrev den forrige artikkelen så har håndball damene spilt sin åpningskamp i Europamesterskapet i Frankrike. Og dessverre ble det et knepent tap for Tyskland. Det har ikke skjedd at vi har tapt for dem i en åpningskamp siden 2011 tror jeg. Men vi har tapt åpningskamper før og klart å gå hele veien. La oss håpe dette var det som skulle til for å «vekke» damene og få de til å skjerpe seg opp til 100 % innsats og vise seg fra side beste sider i resten av mesterskapet. Men også regjerende verdensmestere Frankrike gikk på et tap i sin åpningskamp. Russland trakk det lengste strået der og vant til slutt. Mens Danmark klarte å slå damene fra Sverige i sin åpningskamp. Dette tegner til å bli et spennende EM uansett. Følg med.

Opprykk

Med mellomtittelen her tenker jeg ikke på fotball eller divisjons spill av noe slag. Men jeg tenker på damene som går på langrenn og går for Norge. Damen som tidligere var vår ski prinsesse har nå tatt steget opp og ser ut til å bli vinterens store ski dronning! Jeg snakker om Therese Johaug selvfølgelig. Hun er tilbake for fullt og det virke som om hun er bedre enn noen gang. Allerede nå etter bare noen få løp i sesongen så er hun full av selvtillit og går fra alt og alle i skisporet. Det er vel kun i sprint hun ikke er i toppen – men det har hun jo aldri vært heller. I dag vant hun ganske klart over hele verdenseliten på fem kilometer skøyte teknikk i løypene på Lillehammer. Men det er en svensk førsteårs senior løper som har kommet veldig mye nærmere enn noen har vært på lenge og jammen var det svenske på tredjeplassen også. Henholdsvis Ebba Anderson og Charlotte Kalla. Sistnevnte har jo vært i verdenstoppen i mange år  allerede og er en utfordring hver gang hun stiller til start.  På herresiden ble det også norsk suksess i dag. Sjur Røthe tok som første verdenscup seier på godt over tre år. Og dette er kun den andre seieren hans i karrieren i verdenscupen. Den forrige kom i Oslo på fem mila.  Og jeg tror samtlige på det norske laget og enda flere enn de unnet nettopp Sjur denne seieren etter alle hans helseplager og problemer de siste årene. På andre plassen kom Didrik Tønseth bare få sekunder bak Sjur. Så det vil bli de to som drar fronten i søndagens jaktstart over 15 kilometer i klassisk stil.

Opprykk

Mye enda

Jeg klarer ikke å begrense meg nok i mine ord, så det må bli minst enda en artikkel om sport denne helgen for å få dekket opp mine interesser. Så følg med videre for en ny artikkel!