Toppidrettsutøvere og planer om deltakelser

Av | november 5, 2018

Har de største superstjernene i idretten blitt for store? Før så gikk alle alt av renn de kunne gå for å vise seg frem for publikum og oppnå flest mulig gode resultater. Men i dag handplukkes de arrangementene de skal delta på for at de skal få best mulig resultater og ikke ha noen «huller» i sin «CV» med resultater.

 

Toppidrettsutøvere og planer om deltakelser

Er dette riktig eller er stjernene rett og slett blitt for store og har de for mange «primadonna nykker»? Eller er det slik at det har blitt så mange flere arrangementer at det rett og slett ikke er mulig å delta på alt som de egentlig ønsker? Jeg er litt i tvil, men sitter vel igjen med en følelse av at det er litt av begge delene faktisk. Passer løypeprofilen dem helt i langrenn, så finner de fort en unnskyldning for ikke å delta i dette spesifikke rennet. Tar jeg feil tro?

Flere idretter

Jeg nevner spesifikt langrenn denne gangen for det var det som falt for mine øyne her for en tid siden, men jeg tror dette er tilfellet i de fleste idretter nå om dagen. Det har blitt så mange arrangement innenfor de forskjellige idrettene at de faktisk er nødt til å velge et utvalg. Det må jo har litt tid til trening innimellom også. Men skal man delta på alt som er mulig rundt omkring i verden, ja da blir det veldig mange reisedøgn og veldig mange arrangementer med lange distanser å reise mellom hver. Sesongene er veldig hektiske for de aller fleste idrettsutøvere på de øverste nivåene i dag. I hvert fall i de individuelle sportene. Snakker vi om lagsporter så er det litt annerledes, selv om det kan være mange og tøffe tak der også selvfølgelig.  En av mine favorittsporter starter jo sin sesong sakte med sikkert allerede i januar, og gir seg ikke for utover i september eller kanskje til og med oktober. Dette alt etter som hvor mange arrangementer man selv velger å delta på. Jeg er da over på landeveis syklingen. De gutta og jentene starter jo utrolig tidlig og har en utrolig lang sesong i forhold til mange andre idretter.

Lengst sesong?

Meget mulig at landeveis syklingen er en av de sportene med lengst sesong innen topp idrett. Ta som eksempel bare ved å som raskest kikke på en av våre største stjerners planer for årene 2018 og 2019. I fjor startet Alexander sin sesong i Dubai i første halvdel av februar, mens has siste ritt for 2018 sesongen var planlagt å være i Canada i midten av september. Har ikke dobbeltsjekket, men dersom dette var hans siste løp i fjor så ga han seg forholdsvis tidlig. I år er hans planer å starte allerede i slutten av januar på Mallorca, og noe av det siste som er på planen er VM i Yorkshire helt sist i september. Men normalt kanskje han kjører noen litt enklere ritt etter en slik tøff sak som VM jo kan være.  Årets høydepunkter vil nok være vårklassikerne, Tour de France og VM for Kristoff sin del.  Men sesongplanene vil nok vurderes og kunne bli endret i løpet av sesongen på grunn av lagets nye sammensetninger. Kristoff kjører også i år for UAE laget.

Lengst sesong?