Vinteridrett i Norge

Av | oktober 28, 2019

Norge er et land som er spesielt kjent for innbyggerne sin begeistring for vintersport. Vi nordmenn kan faktisk ikke leve uten å ha en eller to vintersporter som hobbyer. Når det gjelder den mest populære vintersporten i Norge, er det forskjellige typer ski som inntar de første plasseringene på mange forskjellige rangeringer. Nordmenn er veldig forelsket i ski, og du bør ikke bli overrasket over det når du leser gjennom denne listen over de mest populære vintersportene i Norge. Så la oss se på listen (i vilkårlig rekkefølge).

Langrenn

Når det gjelder spørsmålet om den mest populære vintersporten i Norge, slår langrenn sannsynligvis alt annet. Langrenn er en iboende del av den norske kulturen, og mange har hørt om nordmannen Fridtjof Nansen som er en kjent skiløper, han har en skulptur som står foran Holmenkollen Skimuseum. Det er veldig mange ulike steder i Norge som passer fint til langrenn.

Slalåm

Slalåm

Mens langrenn gjerne blir sett på som den mest populære sporten i Norge, henger slalåm – som generelt er mer populært enn langrenn i mange andre land – litt etter. Imidlertid kan Norge skryte av å ha virkelig topp fasiliteter og alpinanlegg for slalåm. Og hvis du funderer på hvor du skal dra for slalåm i Europa, er Norge kanskje blant de beste destinasjonene for dette formålet, så der er vi heldige.

Skihopping

Dette er bare nok en ski-disiplin på denne listen, og den berømte Holmenkollbakken, en hoppbakke ved Holmenkollen, et feriested i Oslo, er et lyst symbol på denne sporten i Norge. Den berømte hoppbakken i Holmenkollen ble bygget om 19 ganger, og arenaen har plass til opptil 70 000 tilskuere. Dessuten er hoppbakken fra Holmenkollen den første og eldste hoppbakken i verden, da den ble bygd i 1892. Andre populære hoppbakker her i Norge inkluderer de på Vikersund (den høyeste), Lillehammer, Notodden, Rena og Trondheim.

Snowboard

Idretten som fenger tankene til de ungdommen her i landet og kan konkurrere med ski i form av popularitet. Likevel er det forventet at denne sporten kommer til å bli enda mer populær de kommende årene. Dessuten er det mange fasiliteter for snowboardere. Dersom du liker å stå på ski og ikke har prøvd snowboard bør du definitivt gjøre det, selv om det kan ta litt tid å venne seg til at begge beina er på det samme brettet.

Vintersport er stort i landet vårt, og det er mange ulike vintersporter som fanger inneressen vår. Blant de mest populære finner vi en rekke ski relaterte sporter, men det er også ganske mange som er interessert i sporter som du kanskje ikke hører like mye om. Noen eksempler på vintersporter som dessverre ikke fikk plass på denne listen er ishockey, curling og skøyter. Vi kan alle være enige i at vintersport virkelig er noe vi forbinder med norsk tradisjon og kultur. Det er bare å glede seg til neste vinter, eller kanskje du finner litt snø på fjellet nå også? Noen vintersporter kan man faktisk drive med hele året på innendørs skøytebaner, så det er bare å kose seg.